24. Felnőtt Országos Szólótánc Fesztivál

Hétvégén Békéscsabán rendezték meg a felnőtt néptáncosok 24.Országos Szólótánc Fesztiválját. 
Örülünk, hogy 3 párnak is szurkolhattunk a döntőben a Forrás tagjai közül. Jencsel Noémi és Kunszabó Attila, Fábián Fanni és Heiger József, valamint Nagy Péter Gábor és partnere, Mohácsi-Kisfalusy Renáta is versenybe szállt.
Emellett nagyon boldogok vagyunk, hogy tavalyi kiemelkedő munkájuknak köszönhetően a fiatalabb korosztály is képviselteti magát a felnőttek gálájának megnyitásaként. 
Így Krepsz Anna és Krepsz Ákos, valamint Körömi Máté is részvevője volt a gálának! 

Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra, köszönjük a lehetőséget az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületnek!

A felnőtteknek pedig szívből kívánunk minden jót, sikert, örömet!

VII. ORSZÁGOS NÉPTÁNCVERSENY

Idén is iskolánk ad otthont az Oktatási Hivatal által kiírt VII. Országos Néptáncverseny előselejtezőjének, mely ebben a tanévben csoportos megmérettetésre ad lehetőséget a művészetoktatási intézményeknek. 
A nevezéseket 2019. január 31-ig várjuk! 
Részletek az alábbi linken, valamint az Oktatási Hivatal honlapján! 

https://pfami.forrasneptanc.hu/vii._orszagos_neptancverseny_csoportos/?fbclid=IwAR3I4aY3w4F7JQRyl5tka0W3YE4KabiVTdsu0JOwckAEQzO_aG5luA88bXc

 

BÜSZKESÉG!!!!

A Néptáncantológiák már évtizedek óta az egyik legnagyobb presztízst jelentő gálái gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályban is! 
"Antológiásnak" lenni öröm és büszkeség  
Nagyon nagy boldogság, hogy a Forrás Néptáncegyüttes utánpótláscsoportjai résztvevői lesznek a GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIÁNAK IS!! 
Szeretettel gratulálunk a GYERMEK mezőnyben jeleskedő CSEPPFORRÁS és NAGYSIBA Néptáncegyütteseknek, akik Kácsor István és Kácsor-Ignácz Gabriella: Nyírvidék 1928. című alkotásával nyertek jogot a részételre. (Csoportvezetők: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Rásó Luca, Heiger József, Rásó Barna)
Az ifjúsági tagozatot pedig az IFJÚFORRÁS és NAGYFORRÁS képviseli majd Békéscsabán, Okányi Mihály és Nagy Péter Gábor alkotásával. (csoportvezetők: Musa-Fábián Zsófia, Zsille Dóra és Nagy Péter Gábor)
KÖSZÖNJÜK mindenkinek!
NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK!! 

http://orokseg.hu/hirek/285-ifjusagi-es-gyermek-neptancantologia-2018-resztvevo-csoportok?fbclid=IwAR3ZqbkrbA-eCpohtWtzGHivjmYtFFSWosCrGkhRG26McgdQiH7L-wJWmOU

 

Közép-Magyarországi Régiós Szólótánc Verseny

Február 9-én régiónk szólistáit látjuk vendégül!
Kiírás és jelentkezés az Örökség Gyermek Népművészeti egyesület honlapján (az alábbi linken) található:

http://orokseg.hu/hirek/284-szolotancverseny-kmo?fbclid=IwAR0KnVrkQHIYmwNxHOHc4Zs2aOAWZH1rCTWiBqNPm8lOIJ9BcJiuCkJcu6k

 

Jelentjük: az évet megkezdtük!! :)

A szokásoknak megfelelően több ezer darabos ruhatárunk alapos leltárjával, selejtezésével, a javítanivalók összesírásával elindítottuk a 2019-es esztendőt.
Bár a munka még nincs teljesen készen, de a "nehezén" túl vagyunk! 
Szeretettel köszönjük a kedves Szülők önzetlen segítségét, a sok-sok szorgos kezet, akik hathatós segítsége miatt a munka sokkal gyorsabban, és nem utolsó sorban vidám hangulatban zajlott!! 

 

MERT A DECEMBER A CSODÁKRÓL SZÓL...

PESOVÁROS KARÁCSONY - 2018.12.13.

HOLNAP PESOVÁR KARÁCSONY - 2018. 12. 13.
Mi már nagyon várjuk kedves kis növendékeinek, hogy együtt készítsük el a karácsonyfánk szebbnél szebb díszeit, együtt énekéljünk, és kéz a kézben köszöntsük az év egyik legszebb időszakát!! 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

Tanulmányi kirándulás GÖDÖLLŐN - ismét!

Ismét Gödöllőn kirándultunk 
A Pöttömforrás és a Kissiba Néptáncegyüttesek, valamint a Csemeteforrás kis csoportja hétfőn szakmai kiránduláson vett részt Gödöllőn. 
A vidám kis csapat a Gödöllő Néptáncegyüttes Pinokkió című előadása mellett a Gödöllői Városi Múzeumba is ellátogatott, ahol "műtárgy simogató" foglalkozáson vettek részt a gyermekek. 
Ha Gödöllőn járunk, kihagyhatatlan a Karácsonyház, pláne ha ilyen kicsi gyerekekkel megyünk  
Élményteli, vidám napunk volt, igazi adventi hangulattal 

 

Mikulás - 2018. dec. 06.