PESOVÁR HÉT - 2019.

Élményekben, sikerekben és tehetségekben gazdag, tartalmas hetet zárt az idei, 2019-es PESOVÁR HÉT!

A népdaléneklési házi versenyünk már-már a megszokott ütemben zajlott, aranyhangú énekesekkel, kis és ifjúsági korosztályban egyaránt. Sok szép eredmény született, elbírálásukról Násztor Éva és Musa József gondoskodot. Ezúton is megköszönve lelkiismeretes munkájukat!

Újdonság erejével hatott a népmesemondó verseny, melynek felkészítésében, lebonyolításában és értékelésében a Hamvas Béla Városi Könyvtár két dolgozója, László Anikó, illetve Kovács Marianna is segédkezet nyújtott. Fontos szempont a gyermek természetes meseélménye és a csekélyebb létszám ellenére reméljük, hogy jövőre még többen jelentkeznek majd, hiszen a mese is örökérvényű!

Természetesnek mondható, hogy legnagyobb létszámban a szóló- és párostánc házi versenyünkön vettek részt a növendékek, ezzel alapozva meg a régiós- és országos versenyekre való jelentkezés lehetőségét. Elmondható a tisztelt zsűritagok - Lévay Andrea és Szarka Zsolt - értékeléséből, hogy minden táncos kimagaslóan szerepelt, nagy köszönet jár a felkészítő pedagógusoknak.

A versenyek zárásaként pedig néprajzi csapatversenyen szerepelhettek tudós növendékeink. A Matrica Múzeum közreműködésével, illetve Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógiai és néprajzi vetélkedőjének köszönhetően minden korosztály megtalálta a maga feladatát a vegyes korosztályú csapatokban. Így született meg Pesovár Ferenc munkásságának kiemelkedő tudósa vagy a legjobb mezőföldi ismerettel rendelkezők sora.

Ezúton szeretettel gratulálunk minden növendékünknek, köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját, a szülői háttér támogatását, valamint a partnerintézmények közreműködését!

Bízunk benne, hogy jövőre ugyanennyien, ha nem többen próbálják ki magukat tanulmányi versenyeinkben!

Megjelenés a Városi Televízióban - https://halomtv.hu/varosi-kronika-560.