Iskolánkról

A Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2003. szeptemberében kezdte meg munkáját a Forrás Néptáncegyüttest és a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált működtető Magyarok Öröksége Alapítvány fenntartásában.

Telefon: 06-23/ 358-973

Mobiltelefon: 06-20/ 5694784

Email: pesovarferencami@gmail.com

OM: 200339

 

Múltunk: A Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2003. szeptemberében kezdte meg munkáját a Forrás Néptáncegyüttest és a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált működtető Magyarok Öröksége Alapítvány fenntartásában. Iskolánk nem véletlenül vette fel Pesovár Ferenc nevét, hiszen Ő kiemelkedő személyisége volt a Mezőföld kutatásának. Városunk is e tájegység része, ezért törekszünk arra, hogy a nálunk tanuló gyerekekhez minél közelebb vigyük e sajátos kulturális örökséget.

A százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes egyike a legeredményesebb és elismertebb magyar néptáncegyütteseknek. 1996 óta Pest megyében az egyetlen kiváló minősítésű együttes. Közel 400 tagja van, hatéves kortól egészen a felnőtt korosztályig. Az együttes 1992 óta a Városi Művészeti Iskolával karöltve működtette ezt a néptánc tagozatot, amely országosan is elismert műhely, és 2000-ben az első országos tanulmányi verseny alkalmával az ifjúsági kategóriát megnyerte.

Jelenünk: Iskolánk 2003. szeptember 1-jétől önálló intézményként működött Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézményként.. 2013. január 1-jén pedig névváltozás történt, Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola lettünk.

Oktatási rend: Az iskola tanításon kívüli időben, délutáni órákban tartja foglalkozásait, hetente két alkalommal. A Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola székhelye Százhalombatta, de Érden, Diósdon és Tárnokon kihelyezett tagozatot működtet, így az oktatás a jelzett településeken helyben történik. A gyerekek tanulmányairól állami bizonyítványt kapnak. A képzést 6 éves korban kezdjük, és 18 éves korban fejezzük be. Növendékeink életkori sajátosságaiknak megfelelően ismerkednek meg a magyar népi játékokkal, táncokkal, és tudásukat színpadon (koreográfiai megfogalmazásban) mutatják be. Kiemelten fontos szerepet kap a közösségi nevelés, hiszen a gyerekek hosszú éveken keresztül egyazon közösséghez tartoznak. Kirándulások, néprajz gyűjtő utak, nyári táborozás teszi teljessé az iskolai életet.

Mit kínálunk? Magas szinten működő művészeti közösséget, kiváló pedagógusokat, hosszú évekre megfelelő, szép és tartalmas elfoglaltságot kínálunk tanulóinknak. Aktív közösségi életet élhetnek, jó fizikai és szellemi állóképességre tehetnek szert, felléphetnek bel- és külföldön egyaránt.

Tandíj: A szülők gyermekeik után a minisztérium által meghatározott módon térítési-, illetve tandíjat fizetnek, melyet félévenként ( szeptember és február hónapban) kell befizetni.

Kiket várunk? Várunk minden olyan általános iskoláskorú gyermeket, aki szívesen vesz részt játékos programokban, szeret táncolni, kíváncsi népi hagyományainkra, szeretne magas színvonalon néptáncolni, van kedve egy nagyszerű együttesben sok-sok gyerekkel együtt lenni. Fiúk jelentkezésére is számítunk!

Régen és most: