Köszönjük a szavazatokat!

Kedves Ismerőseink, Barátaink!

 

Köszönjük szépen, hogy tegnap is nekünk szurkoltatok a tévé képernyők előtt, a BKK-ban vagy akár a stúdióban. Köszönjük a sok biztató üzenetet, amit az elődöntő óta kaptunk és azt hogy szavazataitokkal is támogattatok minket. Sajnos nem jutottunk a döntőbe, de mi nem kesergünk  . 

Büszkék vagyunk rá, hogy az idei Fölszállott a páva széria legjobb 8 együttese közé juthattunk, képviselhettünk Százhalombattát, megmutathattunk saját mezőföldi táncanyagunkat, majd Kárpátalja felé irányíthattunk a néptáncmozgalom figyelmét.

Ismét nagyon jól éreztünk magunkat ebben a két napban, sok szép élménnyel tértünk haza.

Aki lemaradt a tegnapi élő adásról az alábbi linkre kattintva megnézheti táncunkat, melyet a viski születésű Pál Lajos, fia Pál István Szalonna és Bandája kísért. 
http://www.mediaklikk.hu/2014/04/05/nezze-ujra-forras-neptancegyuttes-2/

 

 

Fölszállott a páva - SZAVAZÁS!!!!

Kedves Ismerőseink, százhalombattai Városlakók, Barátaink!

Április 5-én 18.35-kor a Duna Tv-n Fölszállott a Páva, ahol a Forrás Néptáncegyüttes az első középdöntő alkalmával újra képernyőre kerül. Reméljük minden százhalombattainak és nem százhalombattainak ismételten örömet tudunk szerezni a magyar néptánc virtuozitásával, lendületével, őszinteségével. Kérjük Önöket, hogy szurkoljanak, szorítsanak egy kisváros sikeréért. 

Várunk minden kedves érdeklődőt a Barátság Kulturális Központba április 5-én 18 órára, ahol nagyméretű kivetítőn drukkolhatnak a Forrás Néptáncegyüttesnek.

A középdöntők során a nézők szavazataikkal is továbbjuttathatnak egy produkciót, így számítunk Önökre. Ne feledjék, ha Forrás, akkor a 01-es kód, melyet a +36 20 4422 999, vagy +36 30 4422 999, vagy a +36 70 4422 999 telefonszámra küldhetnek el SMS-be. 
Kedves tanáraink, Kaszai Lili és Fundák Kristóf  táncos kategóriában indulnak, ők is várják a szavazatokat! 
Kódjuk: 10

Mert minden szavazat számít! 

Így tedd rá!- továbbképzés

Fölszállott a páva

Fölszállott a páva - Repítsük tovább a Forrást!
2014-03-25 - Középdöntőbe jutott a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes a "Fölszállott a páva" televíziós vetélkedő március 22-i élő adásában. A korábbi számokat magasan felülmúló, 46 pontos eredményt a százhalombattai közönség, barátok, ismerősök lelkes biztatásának is köszönik a táncosok.
A Duna Televízió műsorában szombatról szombatra a Kárpát-medence népművészetének színeiben, dallamaiban és táncaiban gyönyörködnek a nézők. A több ezer induló közül összesen 12 együttes jutott be az elődöntőbe, ahol a Forrás tájegységünk, a Mezőföld táncait mutatta a be olyan viseletben, amelyet az óvárosiak segítségével, századfordulós fényképek alapján rekonstruáltak. A ruhákon az itt élő szerbek hatása is megjelenik: a női felsőket pénzérmék díszítik, amelyek beszerzésében a "Matrica" Múzeum segített a táncosoknak. A Forrás műsorának díszletét régi óvárosi fotók alkották. A közös munka eredményeként a tévénézők országszerte megismerhették iparvárosként elkönyvelt településünk múltját, amit padlások és az emlékezet mélyéről kellett összegyűjtögetni. "Százhalombattának igenis volt néprajzi hagyománya, amit fel kell kutatnunk, meg kell ismernünk és át kell adnunk, mielőtt végleg elveszne" – mondta Szigetvári József, az együttes művészeti vezetője, aki a szereplés után azt is elárulta: annyi gratulációt és biztatást kaptak országhatáron innen és túlról, hogy az egy életre is elegendő lenne.
A következő megmérettetésre a Levelek című darab egy részletével - viski táncokkal - készül az együttes, továbbra is az egyszerűbb, de érzelmileg telítettebb előadásokat előtérbe helyezve. Mivel a magyar néptáncegyüttesek elsősorban Erdéllyel és a Felvidékkel ismerkednek, a Forrás a témaválasztással is igyekszik kitűnni: kárpátaljai táncot mutat be.
 
A "Fölszállot a páva" zenekarának vezetője, Pál István Szalonna Visken született, így a műsorban a saját szülőföldje zenéjét játszhatja, de nem idegen számára Százhalombatta sem, ahol családjával együtt nagyon sokszor fellépett már. A darab koreográfusai Fundák Kristóf és Kaszai Lili, a Pesovár Ferenc Néptánc Suli tanárai, akik a verseny szólista kategóriájában szintén továbbjutottak a középdöntőbe. Így összességében elmondható, hogy a viski táncok előadása igazi örömprodukció lesz a résztvevők számára.
 
Hogy a Forrás még tovább repüljön a pávával, az már a battaiakon is múlik, hiszen mostantól szavazataikkal a nézők is beleszólhatnak a megmérettetésbe.
 
A "Fölszállott a páva" idei szériájának egyébként eddigi legnézettebb műsora volt a március 22-i, 872 ezren kísérték figyelemmel legalább egy percre.
 
Az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorának négy kategória-győztesét az OTP 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további 2 millió forinttal jutalmazza. Az OTP emellett összességében további 2 millió forinttal ismeri el a kiemelkedő produkciókat. Hogy kiket illetnek majd a díjak, az öt hét múlva, az április 19-i döntőben derül ki. A versenyről további részletek a www.mediaklikk.hu/pava oldalon találhatók.
 
"Kedves Barátaink, Ismerőseink! Az elmúlt két nap, amit magunk mögött tudhatunk, óriási élmény mindannyiunk számára. Bár nagyon elfáradtunk, hétfőtől gőzerővel készülünk a középdöntőre. Köszönjük azt a rengeteg üzenetet, biztató szót, amit a műsor előtt és után írtatok. A Tőletek kapott szeretet is benne van ebben a 46 pontban!" – olvasható a Forrás honlapján.
 
Aki lemaradt a versenyprodukcióról, vagy szeretné újra megnézni, itt megteheti:https://www.youtube.com/watch?v=ViRrzaSqrho&feature=player_embedded
 

1% felajánlása

NYÁRI TÁBOR IDŐPONTOK

 

1, Mákvirág tábor:

 

Helyszín: Rétimajor

Időpont: 2014. június 23-28.

Várható költsége: max. 30.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2014. máricus 31.

 

2, ,, Széles a Duna.." tábor:

 

Helyszín: Százhalombatta

Időpont: 2014. június 30. - július 5. (9:00 és 17:00 óra között)

Várható költsége: max. 20.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2014. máricus 31.

 

3, Napközis tábor:

 

Helyszín:  Diósd

Időpont: 2014. június 30. - július 5. (8:00 és 16:00 óra között)

Várható költsége: max. 20.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2014. március 31.

 
MINDENKIT VÁRUNK SZERETETTEL!
JELENTKEZNI A CSOPORTVEZETŐKNÉL VAGY A TÁNCHÁZ IRODÁJÁBAN LEHET!
A FÉRŐHELYEK KORLÁTOZOTTAK!
 

Ki mint tud? - Százhalombattán

Segítse iskolánk működését adója 1%-a felajánlásával!

1%

Ha az 1%-kal a Magyarok Öröksége Alapítványt támogatják, azzal nem csak a Forrás Néptáncegyüttes esélyei nőnek, hanem a népművészet, az egyetemes és a magyar kultúra is nagyobb biztonságba kerül. Az így felajánlott összegből fejleszthetjük a már eddig is csodás jelmeztárunkat.

 

KÉRJÜK, VEGYÉK KOMOLYAN az 1% gyűjtögetését! 

 

Számlatulajdonos: Magyarok Öröksége Alapítvány

Adószám: 19179416-1-13

Számlaszám: OTP Bank- 11742135-20094296

 

Köszönettel: az iskola vezetősége    

Itt a farsang, áll a bál!-képekben

Telt házas előadást láthatott a kedves közönség 2014. február 1-jén az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban Itt a farsang,áll a bál címen.

Az előadáson készült képeket a következő helyen tekinthetik meg:

 

https://plus.google.com/photos/113314232492026236170/albums/5975705917584676721/5975706157504718674?banner=pwa&pid=5975706157504718674&oid=113314232492026236170

 

 

Külön köszönjük a szülők áldozatos munkáját és lelkesedését!

 

Köszönet a képekért dr. Varga Dániel Lászlónak!

Mexikói turnéfilm

Kedves Barátaink, Támogatóink, Családunk!

 

 

Szeretnénk Veletek is megosztani azt a rengeteg felejthetetlen élményt, tapsot és szeretetet, melyet Mexikóban kaptunk. Ezért mindenkit sok szeretettel várunk

2014. január 25-én, szombaton, 16 órakor

a Barátság Kulturális Központ színháztermébe, ahol a Magyar Kultúra Hete programsorozat keretében együtt megtekinthetjük monterreyi, pachucai, tolucai, mexikóvárosi kalandjainkat, fellépéseinket. Rendkívüli turnéfilm bemutató, meglepetésekkel. 

 


Öveket becsatolni, irány a varázslatos Mexikó!