HAMAROSAN!!!

https://www.mupa.hu/program/tanc-ujcirkusz/uton-utfelen-avagy-erdtol-az-oceanig-2020-01-26_18-00-fesztivalszinhaz

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, ami egy iparvárosban megszületett kicsiny együttes esetében nagyon nagy jelentőségű évforduló. Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól, küzdelmeiről, folyamatos útkereséséről, örömről és bánatról, amelyek nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban senki sem gondolta, hogy akkor és ott az ország egyik - hazai és nemzetközi tekintetben is - vezető együttese született meg.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig - Amerikáig, Mexikóig, Kínáig - jutott. Az egykori gimis társaság számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen kiváló minősítésű, a Fölszállott a páva élő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár öt kontinens több mint 530 együttesét, húszezernél is több népművészét látta vendégül. Az est különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók Színtársulat, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közreműködése, amely azt példázza, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös örömünnepre gyűlnek és hívnak mindenkit a Müpába.

RENDHAGYÓ NÉPRAJZÓRA

Rendhagyó Néprajzóra a Magyar Kultúra Napja jegyében!


Ezúton köszönjük a felkérést a Vörösmarty Mihály Gimnázium VEZETÉSÉNEK, hogy egykor, ahol megalapult a Forrás Néptáncegyüttes, most jelenleg is ott tanuló diákok adhattak előadást a NŐI-FÉRFI SZEREPKÖRÖKRŐL, A TÁNC HAGYOMÁNYÁRÓL!

Ifjúsági Szólótánc fesztivál - Selejtező 2019.

,,2019. december 7-én Budapesten és 8-án Nyíregyházán zajlott az Országos Ifjúsági Szólótánc Fesztivál előzsűrizése, melyre több, mint 150 nevezés érkezett.
A végül a versenyen meg is jelent 146 produkcióból az öt tagú zsűri 62 produkciót juttatott be az egri döntőbe."

EZÚTON GRATULÁLUNK
- HOSNYÁNSZKI NOÉMINEK,
- KOVÁCS DÓRÁNAK,
- BÍRÓ NORBERTNEK,
- CZÉGÉNY KORNÉLNAK, VALAMINT
- KÖRÖMI MÁTÉNAK,
akik az Ifjúforrás és Nagyforrás Néptáncegyüttesekből képviseltették iskolánkat, a FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTEST!

A sok munka, energia, lelkiismeretes felkészülés meghozta eredményét, MINDANNYIAN TOVÁBBJUTOTTAK az országos EGRI DÖNTŐBE!

Ezúton köszönjük a FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUSOK munkáját, valamint MINDEN SEGÍTSÉGET, ami a táncos növendékeink szakmai fejlődéséhez és sikereikhez hozzájárult!!

FORRÁS BÁL - 2019.

PESOVÁR HÉT - 2019.

Vendégszereplés Marosludason

ADVENTKOR...2019.12.08.15:00

PESOVÁR NAPOK 2019.

FORRÁS BÁL - NOV. 23.

35 éves a FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES

A Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola felmenő rendszerű felnőtt tagozatának - FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES - 35 éves jubilleumi évada ELKEZDŐDÖTT!

1984. október 5-én tartotta Szigetvári József első táncpróbáját az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium konyhájában, majd, az elmúlt évtizedek alatt nőtte ki magát országos szinten elismert néptáncegyüttessé.

Ezúton köszönjük együttesünk művlészeti igazgatójának, az alapítóknak, a támogatóknak és minden olyan személynek, aki valamilyen mértékben, de hozzájárult az együttes 35 éves múltjához, örömeihez, sikereihez.

Bízunk benne, hogy a ma is itt táncoló sok-sok lelkes fiatal továbbviszi az együttes jó hírét, történelmét, megalapozva ezzel a 40-50-60-... éves jubilleumi évadot is!