TÁJÉKOZTATÓ!

Kérjük Önöket, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat!
KÖSZÖNJÜK!

A Magyarok Öröksége Alapítvány tájékoztatója a koronavírus okozta helyzettel kapcsolatban

Alapítványunkat aggodalommal tölti el a koronavírus terjedése. Növendékeink, táncosaink egészsége, az emberek biztonsága mindennél fontosabb, ezért a következő, fokozott higiénés intézkedéseket vezetjük be:

A mosdókban a közönségforgalmi és műszaki területen is fokozott figyelemmel fertőtlenítünk, amelyet napközben többször megismétlünk: az ajtókon, kilincseken, a mosdókban és a közösségi termekben.

A recepción kézfertőtlenítő szert biztosítunk, amelyet mindenki szabadon használhat.

Kérjük Önöket, hogy az épületben zsebkendőbe köhögjenek, tüsszentsenek, a zsebkendőt pedig lehetőleg otthon dobják szemetesbe.  Próbák alkalmával, amennyiben gyermeküket várják, javasoljuk, hogy a várakozás időtartamára menjenek a Barátság Kulturális Központba, ahol a nagyobb légtérben nagyobb biztonsággal tartózkodhatnak.

A közösségi együttlétet jelentő eseményekről (országos versenyek, találkozók, nyári tábor, és minden ilyen esemény) megfelelő időben hozunk majd döntéseket, amelyek esetében a biztonság a legfontosabb.

Utasítom a pedagógusokat, hogy általuk ellenőrzött, és felügyelt módon, minden próba előtt és után a növendékek kézmosását biztosítsák.

Alapítványunk figyelemmel kíséri a kormány, az operatív törzs és az Önkormányzat utasításait, amelyek esetében a végrehajtásban mindenkor a legnagyobb együttműködéssel vesz részt.

Őszintén remélem, hogy a helyzet mielőbb megoldódik, és továbbra is örömet szerezhetünk Önöknek, úgy, ahogy ezt eddig is megszokták, és reményeink szerint szeretik. Kérem Önöket, hogy ez a helyzet is erősítse közöségünket, bízzunk és higgyünk egymásban, feleslegesen ne keltsünk pánikot, szorítkozzunk a konstruktív megoldásokra, a gyermekeket nyugtassuk meg, és tartsuk őket biztonságban!

Vigyázzunk egymásra!

Százhalombatta, 2020. március 10.

Szigetvári József

együttes és művészeti igazgató

IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIA - 2020.02.29.

Hétvégi események Budapesten!

2020. február 29-én rendezték meg a Martin György Néptáncszövetség szervezésében az IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIÁT!
A Forrás Néptáncegyüttest fiatal csapata, az IFJÚFORRÁS képviselte, nyírségi táncokat bemutatva. Koreográfiájuk címe: BURSZA, mely a bokortanyák mulatságának helyszíneként szolgált egykor.


Az együttest és produkciójukat a szolnoki III. Várhelyi Lajos Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncversenyen díjazták arany minősítéssel és különdíjjal, valamint tettek ajánlást az antológián való szereplésre. Ennek eredményeként kiválóan szerepeltek szombaton a Kőrösi Kulturális Központban!

Felkészítő pedagógusok: Asztalos-Kiss Zsuzsanna és Nagy Péter Gábor.
Koreográfusok: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Musa-Fábián Zsófia és Nagy Péter Gábor.

Szeretettel gratulálunk a táncosoknak!

Télbúcsúztatás Százhalombattán

Hétvégi események Százhalombattán!
 
2020. február 29-én tartotta rendhagyó TÉLBÚCSÚZTATÓJÁT Százhalombatta, a Barátság Kulturális Központ szervezésében. Az egész napos rendezvénysorozatban közreműködtek a MOHÁCSI BUSÓK, valamint a PESOVÁR FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA növendékei.
Köszönjük a színvonalas koreográfiai bemutatót és szereplést a Cseppforrás, a Kissiba, a Nagysiba, Naprózsa, a Pöttömforrás, a Szőlővirág, valamint a Szádorgó Néptáncegyütteseknek!
 
További képek elérhetőek:
 

Fantasztikus siker a RÉGIÓS SZÓLÓTÁNC VERSENYEN!

Kiemelkedő, csodás eredmények születtek a Közép-Magyarországi Gyermek Szólótánc Versenyen!

Elindult növendékeink csaknem mindegyike díjazott lett!

Aranykeszkenős táncos címet nyert:

 • Kuchár Emese - Csemeteforrás
 • Sebes Kincső - Csemeteforrás
 • Sajtos Gitta - Cseppforrás
 • Sajtos Petra - Cseppforrás
 • Hrudka Eszter - Cseppforrás
 • Krepsz Adél - Cseppforrás
 • Krepsz Anna - Cseppforrás
 • Sebes Krisztina - Cseppforrás
 • Sárándi Olga - Kisforrás

Aranypaszomántos táncos címet nyert:

 • Kádár Tamás -Csemeteforrás
 • Trinfa Levente - Csemeteforrás
 • Krepsz Ákos - Cseppforrás
 • Jakab Zoltán - Cseppforrás
 • Velencei Márton - Cseppforrás
 • Kucsera Bálint - Kisforrás

Különdíjat kapott:

 • Tunkel Mia - Kisforrás

Köszönjük a csodálatos egyéni fejlődést és színvonalas előadást Szanyi-Nagy Eszternek, Almási Dorottyának és Balázs Krisztiánnak is!

Köszönjük a magas szintű felkészítést a csoportvezető pedagógusoknak!!!

Csemeteforrás: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Papp Richard

Cseppforrás: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Heiger József
Kisforrás: Fábián Fanni, Heiger József

Köszönjük Rásó Luca nélkülözhetetlen segítséget!!

Nagyon büszkék vagyunk növendékeinkre!!!♥️

XX. ORSZÁGOS IFJÚSÁGI SZÓLÓTÁNC FESZTIVÁL - EGER

Hétvégén zajlott a XX. Országos Ifjúsági Szólótánc Versenyen döntője Egerben.

Már eleve nagy boldogság volt számunkra, hogy valamennyi indulónk: Hosnyánszki Noémi-Bíró Norbert, Kovács Dóra-Czégény Kornél és Körömi Máté is a döntőbe táncolta magát.

Boldogságunkat csak fokozta, hogy Noémi "Gyöngyalléros Táncos", míg Norbi és Máté "Ezüstpitykés Táncos" címet nyert. Mindezen felül pedig mindhárman Különdíjat is kaptak!

Rendkívül büszkék vagyunk valamennyi indulónkra!

Köszönjük a felkészítő pedagógusok, valamint valamennyi, a fiatalok eddigi életébe, képzésébe szerepet vállaló kolléga munkáját!

További fotók: 

https://www.facebook.com/pg/majnikfoto/photos/?tab=album&album_id=2711577508926823&ref=page_internal

https://www.facebook.com/pg/majnikfoto/photos/?tab=album&album_id=2714307081987199&ref=page_internal

 

2019-2020 - II. félév

Tisztelt Szülők!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a 2019/2020-as tanévtől kezdődően a művészeti iskolánk térítési díja 3.000 Ft/hó összegben került meghatározásra. A térítési díjat a szülő fél éves ciklusban, 15.000 Ft összegben fizetheti be.

Részletfizetés LEHETSÉGES, írásbeli kérelem ellenében!

Befizetési módok:

 • Utalás - 11600006-00000000-73653350 – ERSTE BANK (Közlemény: Gyermek neve és csoportja)
 • Készpénzben a Táncház épületében, a megjelölt időpontokban – gazdasági ügyintézőnknél!
 1. Hétfőn: 16:00-18:00-ig
 2. Minden hónap 1. péntek: 18:00-19:30-ig!

 

A 2019-2020-as tanév II. féléve megkezdődött, a térítési díj befizetési határideje: 2020. február 21. (péntek).

IFJÚFORRÁS A NÉPTÁNCANTOLÓGIÁN!

Nagy örömünkre, az Ifjúforrás Néptáncegyüttes "Bursza" - nyírségi mulatságát választották be az idei Ifjúsági Néptáncantológia legjobb 15 koreográfiája közé.

 

Köszönjük minden felkészítőnek, közreműködőnek, alkotónak és tánckarvezetőnek a munkáját, igazi közös FORRÁSOS-SIKER!

 

Hagyományok Háza - 02.01.

MÜPA után a Hagyományok Háza következik együttesünk életében!

Forrás Néptáncegyüttes és a Felhőjárók Mozdulatszínház: Felhőjárók

 

A Felhőjárók című előadás a Forrás Néptáncegyüttes és a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes előadóművész közös produkciója volt, amelynek megálmodásában Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus is részt vállalt. A XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon, ahol a produkció a fesztivál különdíját, a zeneszerzői és a koreográfusi első helyezést is megkapta, a zsűri az értékelésen az együttes szereplését kultúrtörténeti eseménynek nevezte.


Az előadásról bővebben:
https://www.facebook.com/events/1742746522522357/

 

Jegyek még kaphatók:

https://hagyomanyokhaza.jegy.hu/program/forras-neptancegyuttes-es-felhojarok-mozdulatszinhaz-generacio-tancegyuttes-musorai-111866/619108?fbclid=IwAR0PpAWulPIwOZEaulGDciGo7-aQQzdkbw9LRvrmAav4GMR3wLx_0mXq7jQ

 

35. jubileumi évad - MÜPA (01.26.)

2020. január 26-án A Forrás Néptáncegyüttes, valamint a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi gyermekcsoportja telt ház előtt mutatta be műsorát a Művészetek Palotájában. Ezzel kezdte meg 35. jubileumi évadát az együttes, közel 350 fellépő és közreműködő jelenlétében.

Az eseményen az érdi, a százhalombattai televízió is jelen volt, valamint forgatott és interjút is készített az M5 - 
https://mediaklikk.hu/kulturalis-hirado-videok/video/2020/01/26/forras-egyuttes/?fbclid=IwAR3EguUU5Q6I6_68Xj0WTn0tvpcnw_YW_-KVLZ0A2Pkn8cbUOgbYiV7buWc 

Fotó: Majnik Zsolt

HAMAROSAN!!!

https://www.mupa.hu/program/tanc-ujcirkusz/uton-utfelen-avagy-erdtol-az-oceanig-2020-01-26_18-00-fesztivalszinhaz

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, ami egy iparvárosban megszületett kicsiny együttes esetében nagyon nagy jelentőségű évforduló. Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól, küzdelmeiről, folyamatos útkereséséről, örömről és bánatról, amelyek nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban senki sem gondolta, hogy akkor és ott az ország egyik - hazai és nemzetközi tekintetben is - vezető együttese született meg.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig - Amerikáig, Mexikóig, Kínáig - jutott. Az egykori gimis társaság számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen kiváló minősítésű, a Fölszállott a páva élő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár öt kontinens több mint 530 együttesét, húszezernél is több népművészét látta vendégül. Az est különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók Színtársulat, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közreműködése, amely azt példázza, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös örömünnepre gyűlnek és hívnak mindenkit a Müpába.