GÁLAMŰSORAINK ONLINE!

Télbúcsúztató - TAVASZVÁRÓ Gálaműsor - 2020. 02. 29.

https://www.youtube.com/watch?v=soXEEsSt5bU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3iTC11s_0qdtFrbtuvtBq8s9Yteqw4PZ68kik3sDY3OGl8BeDRTXPH9a0

 

 

A Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola gálaműsora a Művészetek Palotájában - 2020. január 26. - 1. rész

https://www.youtube.com/watch?v=SU5If3IAL9s&t=27s&fbclid=IwAR312R_FCvjYQV9F0nWG9cd2IVPB02TeK1PnFm-KY96iPvG4zzsv5SoUbt8

 

 

A Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola gálaműsora a Művészetek Palotájában - 2020. január 26. - 2. rész

https://www.youtube.com/watch?v=5hddQKdrX6w&t=1789s&fbclid=IwAR3RskCy0-1Ppf9QZOANikGMk136E7O5NJ01T54jaFxyR4xm7UdvJCw2h5w

ONLINE-LOCSOLÁSRA FEL!

#maradjotthon

A kihívást ezúton is köszönjük az Alba Regia Táncegyesületnek, üdvözletünket küldjük az egész csapatnak, jó egészséget kívánva mindenkinek!

A Forrás Néptáncegyüttes tagjai otthon is aktívak, a tánc mellett a hétköznapjaikat így múlatják...

Kihívottjaink:
- Bihari János Táncegyüttes (Budapest) - Rásó Barnabás, kérlek segíts benne!
- Hajdú Táncegyüttes (Debrecen) - Majer Tamás, ha már a közös munka tolódik!
- Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes (Békéscsaba) - Zsolt Szarka, a megkezdett munka emlékeire, a mihamarabbi folytatásban bízva!
BÓNUSZ:
- Nógrád Táncegyüttes (Salgótarján) - A sok kedves ismerős örömére - Kovács József

SZÓLISTÁK - FIGYELEM!

PESOVÁROSOK-FORRÁSOSOK - FIGYELEM!

#MARADJOTTHON és #VIGYÁZZUNKEGYMÁSRA

FENNTARTÓI TÁJÉKOZTATÓ

Magyarok Öröksége Alapítvány

Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

Százhalombatta

Fenntartói tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni, hogy iskolánk nevelőtestülete a mai napon (2020. március 16) egyeztető értekezletet tartott, hogy az iskolák bezárása miatt kialakult helyzetet elemezze, és cselekvési tervet dolgozzon ki.

A nevelőtestület egyetértett abban, hogy az előttünk lévő határozatlan ideig tartó időszak legfontosabb feladata, a Forrás Néptáncegyüttes és családja, a Pesováros gyerekek közösségének megóvása. Mindent elkövetünk azért, hogy a nehéz időszakon kellő szeretettel, odafigyeléssel, gondossággal jussunk túl közösségeinkkel a székhelyen és a telephelyen, az ovisoktól, egészen a felnőtt együttesig.

Előkészítettük az online digitális oktatást, amelyet ezen a héten szeretnénk véglegesíteni.

Figyelemmel arra, hogy ezen a héten az Önök és a gyerekek legfontosabb feladata az online iskolai oktatásra történő átállás, ezért szeretnénk segíteni.

Ahhoz, hogy ez minél könnyebb legyen, fenntartói hatáskörömnél fogva tájékoztatom Önöket, hogy 2020. március 16- 20 között előre hozva adom ki a

TAVASZI SZÜNETET,

ezért, ezen a héten a gyerekeknek nem tartunk online programokat.

Az online oktatás időpontjáról, formájáról, tartalmáról 2020. március 20-ig (péntekig) kapnak tájékoztatást a pedagógusoktól.

Kérjük Önöket, hogy kísérjék figyelemmel a Forrás Néptáncegyüttes-Pesovár Ferenc Néptánc Suli weboldalát, amelyen számos információ, és „produkció” kerül napvilágra! Mindenről bővebb információt, szintén a pedagógusoktól kapnak.

Az előttünk lévő, lelkileg és szellemileg is nagyon-nagyon nehéz és felelősségteljes időszakot, összefogással, és közösen tudjuk megkönnyíteni, és lehetővé tenni, hogy az a szerető közeg, amelyből most többszáz gyermek kiszakadt, a vírus elmúlása után újból szeretve várja a táncosokat.

 

Ehhez kérem az Önök feltétlen segítségét és közreműködését. Számítunk Önökre!

 

Százhalombatta, 2020. március 16.

 

 

Szigetvári József

együttes és művészeti igazgató

alapító kuratóriumi tag

TÁJÉKOZTATÓ!

Kérjük Önöket, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat!
KÖSZÖNJÜK!

A Magyarok Öröksége Alapítvány tájékoztatója a koronavírus okozta helyzettel kapcsolatban

Alapítványunkat aggodalommal tölti el a koronavírus terjedése. Növendékeink, táncosaink egészsége, az emberek biztonsága mindennél fontosabb, ezért a következő, fokozott higiénés intézkedéseket vezetjük be:

A mosdókban a közönségforgalmi és műszaki területen is fokozott figyelemmel fertőtlenítünk, amelyet napközben többször megismétlünk: az ajtókon, kilincseken, a mosdókban és a közösségi termekben.

A recepción kézfertőtlenítő szert biztosítunk, amelyet mindenki szabadon használhat.

Kérjük Önöket, hogy az épületben zsebkendőbe köhögjenek, tüsszentsenek, a zsebkendőt pedig lehetőleg otthon dobják szemetesbe.  Próbák alkalmával, amennyiben gyermeküket várják, javasoljuk, hogy a várakozás időtartamára menjenek a Barátság Kulturális Központba, ahol a nagyobb légtérben nagyobb biztonsággal tartózkodhatnak.

A közösségi együttlétet jelentő eseményekről (országos versenyek, találkozók, nyári tábor, és minden ilyen esemény) megfelelő időben hozunk majd döntéseket, amelyek esetében a biztonság a legfontosabb.

Utasítom a pedagógusokat, hogy általuk ellenőrzött, és felügyelt módon, minden próba előtt és után a növendékek kézmosását biztosítsák.

Alapítványunk figyelemmel kíséri a kormány, az operatív törzs és az Önkormányzat utasításait, amelyek esetében a végrehajtásban mindenkor a legnagyobb együttműködéssel vesz részt.

Őszintén remélem, hogy a helyzet mielőbb megoldódik, és továbbra is örömet szerezhetünk Önöknek, úgy, ahogy ezt eddig is megszokták, és reményeink szerint szeretik. Kérem Önöket, hogy ez a helyzet is erősítse közöségünket, bízzunk és higgyünk egymásban, feleslegesen ne keltsünk pánikot, szorítkozzunk a konstruktív megoldásokra, a gyermekeket nyugtassuk meg, és tartsuk őket biztonságban!

Vigyázzunk egymásra!

Százhalombatta, 2020. március 10.

Szigetvári József

együttes és művészeti igazgató

IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIA - 2020.02.29.

Hétvégi események Budapesten!

2020. február 29-én rendezték meg a Martin György Néptáncszövetség szervezésében az IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIÁT!
A Forrás Néptáncegyüttest fiatal csapata, az IFJÚFORRÁS képviselte, nyírségi táncokat bemutatva. Koreográfiájuk címe: BURSZA, mely a bokortanyák mulatságának helyszíneként szolgált egykor.


Az együttest és produkciójukat a szolnoki III. Várhelyi Lajos Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncversenyen díjazták arany minősítéssel és különdíjjal, valamint tettek ajánlást az antológián való szereplésre. Ennek eredményeként kiválóan szerepeltek szombaton a Kőrösi Kulturális Központban!

Felkészítő pedagógusok: Asztalos-Kiss Zsuzsanna és Nagy Péter Gábor.
Koreográfusok: Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Musa-Fábián Zsófia és Nagy Péter Gábor.

Szeretettel gratulálunk a táncosoknak!

Télbúcsúztatás Százhalombattán

Hétvégi események Százhalombattán!
 
2020. február 29-én tartotta rendhagyó TÉLBÚCSÚZTATÓJÁT Százhalombatta, a Barátság Kulturális Központ szervezésében. Az egész napos rendezvénysorozatban közreműködtek a MOHÁCSI BUSÓK, valamint a PESOVÁR FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA növendékei.
Köszönjük a színvonalas koreográfiai bemutatót és szereplést a Cseppforrás, a Kissiba, a Nagysiba, Naprózsa, a Pöttömforrás, a Szőlővirág, valamint a Szádorgó Néptáncegyütteseknek!
 
További képek elérhetőek: