2019-2020 - II. félév

Tisztelt Szülők!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a 2019/2020-as tanévtől kezdődően a művészeti iskolánk térítési díja 3.000 Ft/hó összegben került meghatározásra. A térítési díjat a szülő fél éves ciklusban, 15.000 Ft összegben fizetheti be.

Részletfizetés LEHETSÉGES, írásbeli kérelem ellenében!

Befizetési módok:

  • Utalás - 11600006-00000000-73653350 – ERSTE BANK (Közlemény: Gyermek neve és csoportja)
  • Készpénzben a Táncház épületében, a megjelölt időpontokban – gazdasági ügyintézőnknél!
  1. Hétfőn: 16:00-18:00-ig
  2. Minden hónap 1. péntek: 18:00-19:30-ig!

 

A 2019-2020-as tanév II. féléve megkezdődött, a térítési díj befizetési határideje: 2020. február 21. (péntek).

IFJÚFORRÁS A NÉPTÁNCANTOLÓGIÁN!

Nagy örömünkre, az Ifjúforrás Néptáncegyüttes "Bursza" - nyírségi mulatságát választották be az idei Ifjúsági Néptáncantológia legjobb 15 koreográfiája közé.

 

Köszönjük minden felkészítőnek, közreműködőnek, alkotónak és tánckarvezetőnek a munkáját, igazi közös FORRÁSOS-SIKER!

 

Hagyományok Háza - 02.01.

MÜPA után a Hagyományok Háza következik együttesünk életében!

Forrás Néptáncegyüttes és a Felhőjárók Mozdulatszínház: Felhőjárók

 

A Felhőjárók című előadás a Forrás Néptáncegyüttes és a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes előadóművész közös produkciója volt, amelynek megálmodásában Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus is részt vállalt. A XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon, ahol a produkció a fesztivál különdíját, a zeneszerzői és a koreográfusi első helyezést is megkapta, a zsűri az értékelésen az együttes szereplését kultúrtörténeti eseménynek nevezte.


Az előadásról bővebben:
https://www.facebook.com/events/1742746522522357/

 

Jegyek még kaphatók:

https://hagyomanyokhaza.jegy.hu/program/forras-neptancegyuttes-es-felhojarok-mozdulatszinhaz-generacio-tancegyuttes-musorai-111866/619108?fbclid=IwAR0PpAWulPIwOZEaulGDciGo7-aQQzdkbw9LRvrmAav4GMR3wLx_0mXq7jQ

 

35. jubileumi évad - MÜPA (01.26.)

2020. január 26-án A Forrás Néptáncegyüttes, valamint a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi gyermekcsoportja telt ház előtt mutatta be műsorát a Művészetek Palotájában. Ezzel kezdte meg 35. jubileumi évadát az együttes, közel 350 fellépő és közreműködő jelenlétében.

Az eseményen az érdi, a százhalombattai televízió is jelen volt, valamint forgatott és interjút is készített az M5 - 
https://mediaklikk.hu/kulturalis-hirado-videok/video/2020/01/26/forras-egyuttes/?fbclid=IwAR3EguUU5Q6I6_68Xj0WTn0tvpcnw_YW_-KVLZ0A2Pkn8cbUOgbYiV7buWc 

Fotó: Majnik Zsolt

HAMAROSAN!!!

https://www.mupa.hu/program/tanc-ujcirkusz/uton-utfelen-avagy-erdtol-az-oceanig-2020-01-26_18-00-fesztivalszinhaz

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, ami egy iparvárosban megszületett kicsiny együttes esetében nagyon nagy jelentőségű évforduló. Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól, küzdelmeiről, folyamatos útkereséséről, örömről és bánatról, amelyek nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban senki sem gondolta, hogy akkor és ott az ország egyik - hazai és nemzetközi tekintetben is - vezető együttese született meg.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig - Amerikáig, Mexikóig, Kínáig - jutott. Az egykori gimis társaság számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen kiváló minősítésű, a Fölszállott a páva élő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár öt kontinens több mint 530 együttesét, húszezernél is több népművészét látta vendégül. Az est különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók Színtársulat, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közreműködése, amely azt példázza, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös örömünnepre gyűlnek és hívnak mindenkit a Müpába.

RENDHAGYÓ NÉPRAJZÓRA

Rendhagyó Néprajzóra a Magyar Kultúra Napja jegyében!


Ezúton köszönjük a felkérést a Vörösmarty Mihály Gimnázium VEZETÉSÉNEK, hogy egykor, ahol megalapult a Forrás Néptáncegyüttes, most jelenleg is ott tanuló diákok adhattak előadást a NŐI-FÉRFI SZEREPKÖRÖKRŐL, A TÁNC HAGYOMÁNYÁRÓL!

Ifjúsági Szólótánc fesztivál - Selejtező 2019.

,,2019. december 7-én Budapesten és 8-án Nyíregyházán zajlott az Országos Ifjúsági Szólótánc Fesztivál előzsűrizése, melyre több, mint 150 nevezés érkezett.
A végül a versenyen meg is jelent 146 produkcióból az öt tagú zsűri 62 produkciót juttatott be az egri döntőbe."

EZÚTON GRATULÁLUNK
- HOSNYÁNSZKI NOÉMINEK,
- KOVÁCS DÓRÁNAK,
- BÍRÓ NORBERTNEK,
- CZÉGÉNY KORNÉLNAK, VALAMINT
- KÖRÖMI MÁTÉNAK,
akik az Ifjúforrás és Nagyforrás Néptáncegyüttesekből képviseltették iskolánkat, a FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTEST!

A sok munka, energia, lelkiismeretes felkészülés meghozta eredményét, MINDANNYIAN TOVÁBBJUTOTTAK az országos EGRI DÖNTŐBE!

Ezúton köszönjük a FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUSOK munkáját, valamint MINDEN SEGÍTSÉGET, ami a táncos növendékeink szakmai fejlődéséhez és sikereikhez hozzájárult!!

FORRÁS BÁL - 2019.

PESOVÁR HÉT - 2019.

Vendégszereplés Marosludason